Zoeken

Zou ik nou dit of zou ik nou dat? Ben jij ook zo'n twijfelkont?


Je staat voor een belangrijke beslissing maar je weet niet zo goed wat je moet kiezen. Je hebt alle voor en tegens al af gewogen, je weet het echt niet meer. Wat moet je nu doen? Je bent bang om een verkeerde keuze te maken. Want als je iets kiest is het definitief en kan je niet meer terug toch? Je denkt er nog maar eens een keertje extra over na. Je hebt alle scenario's in je hoofd al uitgewerkt maar nog weet je niet wat je moet doen. Hoe kom je nou snel en gemakkelijk tot een keuze? Maar eerst zullen we kijken naar de oorzaak waarom je twijfelt, anders kan je het ook niet veranderen.


Bang om verkeerde keuze te maken

Wat nou als je de verkeerde keuze maakt, dan zit je vast toch? Misschien kom je er later wel achter dat de andere keuze veel beter was geweest. Je kan dan niet meer terug. Het liefste wil je het allebei en niet kiezen. Maar is het echt zo dat je niet meer terug kunt en er voor altijd aan deze keuze vast zit? Meestal is dit niet het geval maar zo voelt het wel. Zeker als er belangrijke en grote beslissingen genomen moeten worden. Tja, ik zou zeggen maak gewoon een keuze, je kan altijd terug en een nieuwe weg inslaan. Je leert er alleen maar van. Het liefste wil je garantie van de beste keuze maar, deze bestaat niet. Het kan alleen de beste keuze zijn op dit moment, de rest zie je pas later.

Teveel nadenken

Hoe meer je over je keuze nadenkt, hoe moeilijker het kiezen wordt. Steeds als je denkt dat je een keuze hebt gemaakt, komen er nieuwe gedachtes en scenario's bij. Dat maakt het steeds verwarrend en lastiger, om gek van te worden. Je wordt er moe van en je hoofd zit vol. Je kan bijna nergens anders meer aan denken. Ik zeg je één ding, in teveel nadenken zit niet de oplossing. Maar hoe kom je nou wel snel tot een keuze?


Contact met intuïtie

Vooral na een ingrijpende gebeurtenis of stressvolle periode is het vaak lastig om juiste keuzes te maken. Je hebt al genoeg andere dingen aan je hoofd en je moet al zoveel keuzes maken en dingen doen. Je hebt geen tijd om er te lang over na te denken maar wilt wel snel een juiste keuze maken.


Wat jij nodig hebt om een goede keuze te maken is contact met jouw intuïtie. Diep van binnen weet jij donders goed wat wel en niet goed voor jou is. Alleen jouw gedachtes in jouw hoofd zijn jouw de baas. Die maken jou aan het twijfelen maar doe wat goed voelt voor jou, dan is het altijd goed. Het mooiste zou zijn als je weet waar die gedachtes in je hoofd vandaan komen en wat ze je willen zeggen. Dan lukt het jou beter om je minder van deze gedachtes aan te trekken en krijg jij echt rust in je hoofd. Je staat dan blijvend in contact met je intuïtie. En dat werkt heel rustgevend en bevrijdend kan ik je zeggen!


Dit is iets wat je kunt oefenen bij een intuïtieve massage. Je hoofd en lijf komt volledig tot rust en je maakt contact met jouw intuïtie. Je voelt direct wat jij nodig hebt of kan eindelijk die belangrijke keuze maken. Hoe heerlijk is dat?


Waar twijfel je nu nog over?;)
33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven