Zoeken

Word je ook zo gek van je volle hoofd? Van onrust en chaos naar rust in je hoofd

Ben jij een wandelende to-do list? Is jouw hoofd gevuld met lijstjes, taken, afspraken, wensen en gedachten? Weet je soms echt niet meer wat je moet doen, je doet overal zo je best voor maar wat is nou goed voor jou?


Pfff... vermoeiend hé, zo'n chaos in je hoofd. Er gaat van alles door je heen, iets wat er gebeurd is, staat te gebeuren of in de toekomst mogelijk kan gebeuren. Je piekert er wat op los, je maakt je zorgen over allerlei zaken en twijfelt of je het allemaal wel goed doet en hoe het anders kan. Je hebt alle mogelijke scenario´s in je hoofd al uitgewerkt. Af en toe zou je je hoofd eens ´uit´ willen zetten. Even rust aan je hoofd! Even geen gezeur van anderen want daar wordt je alleen maar geïrriteerd van, wat je vervolgens afgereageerd op de mensen om je heen.


Waaraan merk je dat je teveel in je hoofd zit?

1. Je bent regelmatig in de war, weet niet meer wat goed voor je is en twijfelt aan jezelf

Je hebt moeite om beslissingen te nemen of keuzes te maken en je hebt vaak bevestiging van buitenaf nodig of je iets wel goed doet. Je durft geen volgende stap te zetten, daarom blijf je maar steeds bij het oude vertrouwde


2. Je hebt geen idee wat je nou echt leuk vindt en wat goed voor jou is

Wat wil je nou in echt in je leven? Je laat je keuzes vaak afhangen aan wat anderen erover zeggen. Je bent gewend om meestal hetgeen te doen wat een ander graag wilt.

Maar echt waar, als je doet wat het beste voor jou is, help je ook een ander.


3. Je vindt veranderingen lastig en geeft niet graag de controle uit handen

Als je uit je hoofd wilt komen is het belangrijk om te accepteren wat er is en om de controle los te laten. Ja, dit kan betekenen dat je plannen moet aanpassen of andere keuzes moet maken. Hoe moeilijk ook, controle loslaten is namelijk één van de belangrijkste elementen voor een ontspannen leven.


4. Je past je teveel aan aan anderen en je maakt je druk om wat ze van jou vinden.

Je hebt het idee dat je om geaccepteerd te worden, moet zijn of doen zoals die ander. Je wilt er graag bij horen en doet soms dingen tegen je zin in. Je maakt je ook druk om wat anderen van jou vinden. Wat zullen ze wel niet van mij denken? Zouden ze dit wel leuk vinden? Hierdoor raak je steeds verder van jezelf vandaan wan wat goed voor jou is. Vraag jezelf eens af waarom je moet zijn zoals die ander en waarom je niet gewoon jezelf mag en kan zijn?


5. Je neemt je eigen gevoel niet serieus

De meesten van ons leren vaak van huis uit dat we beslissingen horen te nemen vanuit ons verstand en dat je over je gevoelens heen moet stappen. Er wordt niet over gevoelens gesproken en deze worden diep weg gestopt. Je hoort toch sterk te zijn? Die gevoelens vind je alleen maar lastig, daarom stop je ze maar diep weg met een overvol hoofd als gevolg.


Het grootste gevaar van een overvol hoofd is dat je juist helemaal niet meer logisch na kunt denken, daar waar je hoofd eigenlijk voor bedoeld is. In deze haastige, drukke en stressvolle maatschappij waarin veel geregeld, gedaan en gepresteerd moet worden, zorgt ervoor dat je juist nog meer in je hoofd gaat zitten.


Verander je leven DRASTISCH

Mijn leven is compleet positief veranderd toen ik mijn intuïtie ging volgen. In het begin vond ik dit erg lastig omdat ik graag controle wilde houden vanuit mijn ratio en niet wilde luisteren naar mijn gevoelens. Ik heb geleerd om naar mijn intuïtie te luisteren en mezelf niet meer te laten beïnvloeden door dat vervelende stemmetje in mijn hoofd. Dat stemmetje is namelijk negatief, kritisch en maakte me steeds bang.

Door het luisteren naar mijn intuïtie ervaar daarbij een gevoel van blijheid en ontspanning. Ook ervaar ik een groot gevoel van dankbaarheid. Ik zit hierbij in een soort 'flow', dingen lijken moeiteloos te vanzelf te gaan.


Stap uit je hoofd en voel rust, ontspanning en tevredenheid

Waar je voorheen altijd problemen zag, die opgelost moesten worden, maak je je nu geen zorgen meer. Je bent niet bang voor wat komen gaat in de toekomst en vindt het niet erg meer om fouten te maken. Negatieve gedachten, zorgen en stress zorgen ervoor dat je je niet goed voelt. Het staat een gelukkig leven in de weg. En zeg nou eerlijk..... dat wil je toch niet?


Wil jij ook rust in je hoofd en een gelukkig leven waarbij je geniet van het ouderschap en alle andere leuke dingen in je leven? Dit is makkelijker en dichterbij dan je denkt. Maak snel een afspraak voor een GRATIS inspiratiesessie. https://www.coachpraktijkleonie.nl/gratis-1

25 keer bekeken0 reacties