Zoeken

Waarom snappen mensen mij niet?

In de beginfase nadat jouw partner NAH heeft gekregen vraagt iedereen nog geregeld hoe het gaat. Ze lijken interesse te hebben en begrip maar, als je eenmaal een tijd verder bent is dat begrip ineens ver te zoeken. 'Het gaat toch allemaal goed? Je moet blij zijn dat hij er nog is, jullie hebben 'geluk' gehad dat hij er zo goed is uitgekomen, oh hij kan nog werken dus er is niks aan de hand'. Ehmm, bedankt voor uw onbegrip... want dit zijn allemaal uitspraken die je als partner van iemand met NAH vast wel kent, maar jij weet wel beter. Wat kun je doen tegen dit onbegrip vanuit jouw omgeving?


Sterk zijn

Hoe reageer jij zelf als iemand vraagt hoe het gaat? Vertel jij dan een heel uitgebreid verhaal hoe het echt is of zeg je al snel: '' ja het gaat goed''. De manier hoe jij antwoord geeft maakt of mensen jou begrijpen of niet. Durf jij écht te vertellen hoe het met jou/jullie gaat? Of ben jij iemand die maar altijd blijft lachen en 'sterk' wil zijn en niet wil laten zien dat het best wel zwaar en lastig is al die veranderingen die de NAH met zich mee brengt? Pas als jij laat zien hoe het echt met jou gaat kunnen mensen begrip tonen.


Kom ik weer aan met mijn verhaal En dan vertel je eindelijk hoe het met je gaat, merk je dat er niet naar je geluisterd wordt en krijg je geen reactie. Je denkt al snel dat mensen niet op jouw verhaal zitten te wachten, dus je verteld maar niks meer want je wilt ze ook niet 'lastig vallen' met jouw problemen. Ze zullen vast denken, komt zij ook weer aan met haar gezeur.


Klein wereldje

Vervolgens gaat iedereen weer verder met zijn of haar leven en wordt er nauwelijks nog gevraagd hoe het met je gaat. Maar jij zit nog wel met allerlei vragen en loopt tegen van allerlei dingen aan. Hoe ga je nou om met de veranderingen van jouw partner met NAH? Er ligt zoveel meer op jouw schouders maar niemand die het ziet hoe zwaar dit alles voor jou is. De mensen die je eerder regelmatig sprak, laten nu niks meer van zich horen. Je voelt je zo alleen en onbegrepen. Jouw wereldje wordt steeds kleiner....


Koester deze mensen

De mensen die oprecht interesse in jou blijven tonen, waarbij je oneindig jouw verhaal en verdriet kwijt kunt, dat zijn de mensen die 'goud waard' zijn. Die steunen jou door dik en dun. Maar ook bij hun heb je soms het gevoel dat ze je niet begrijpen want, zij hebben niet hetzelfde meegemaakt.


Wij snappen jou Sinds kort heb ik de GRATIS community: een partner met NAH opgericht. Een groep gelijkgestemden die ook een partner met NAH hebben. Mensen die jouw echt begrijpen en willen leren omgaan met de veranderingen van hun partner, zodat jullie relatie verbetert. In deze groep leer je hoe je stappen kunt maken naar meer rust en balans in jouw leven. Er worden tips en inspiratie gedeeld en gratis trainingen gegeven.


Kom je er ook gezellig bij?

Je bent welkom bij deze GRATIS community via deze link:

https://www.facebook.com/groups/eenpartnermetnah
45 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven