Zoeken

Waarom kiezen altijd zo lastig is


Je staat voor een keuze alleen je weet niet welke je moet kiezen. Je wilt eigenlijk dit, maar ook dat. Moeilijk moeilijk. Alle mogelijkheden en scenario’s zijn al in jouw hoofd langsgekomen gekomen. Je bent bijna nergens anders mee bezig. Toch lukt het jou niet om tot een keuze te komen, gek wordt je ervan. Je vraagt daarom advies van de mensen om je heen. Iedereen zegt iets anders, waardoor je alleen maar meer verwarring krijgt. En dan ben je eindelijk zo dapper dat je een keuze hebt gemaakt, begin je daarna gelijk weer te twijfelen of deze wel juist was. Wat moet je nu doen? Hoe zorg je dat je een juiste keuze maakt?


Waarom een keuze maken zo lastig is In een stressvolle periode, zeker na een ingrijpende gebeurtenis is je hoofd druk met andere dingen. Je hoofd is namelijk druk met overleven. Je hoofd wil niet dat jou nog meer ellende overkomt en probeert je daarom hiervoor te beschermen. En dat doet je hoofd door allerlei gedachtes op te laten komen. Wat nou als je dit doet, dan gebeurt er misschien wel dit of dat. Zou je dat nou wel doen, is dat niet raar? Een voorbeeld van gedachtes die je wellicht wel herkend. Door deze gedachtes heb je geen rust en daardoor geen overzicht. Geen wonder dat je door de bomen het bos niet meer ziet en het lastig is om een keuze te maken. Je hoofd maakt er een chaos van en brengt jou hierdoor alleen maar in de war.


Waarom is je gevoel volgen ook niet altijd het juiste

Mensen zeggen soms wel eens, volg je gevoel. Het volgen van je gevoel kan echter ook verwarrend zijn. Gevoel is gebaseerd op jouw ervaringen. Ervaringen die emoties oproepen. En emoties zijn weer gekoppeld aan gedachten. Heb je bijvoorbeeld in het verleden een bepaalde keuze gemaakt die verkeerd uitpakte? Dat gaf een vervelende ervaring, je bent bang (emotie angst)dat je nu weer verkeerd zou kiezen. Je maakt daarom maar geen keuze want je wilt je niet weer zo vervelend voelen. En om het gevoel van die vorige vervelende ervaring niet te hoeven voelen, komt jouw hoofd weer met een gedachte om jouw gevoel weg te nemen. Zie je nu het cirkeltje van gevoel en gedachten waar je dan niet uit komt?


Maar hoe maak ik dan wel een goede keuze? Contact maken met jouw intuïtie zorgt ervoor dat je altijd kiest wat goed voor jou is. Intuïtie is een soort zesde zintuig, die dingen weet, zonder te weten waarom je het weet. Het is een diep onderbuikgevoel dat niet uit te leggen valt. Als je dat merkt, zit je bij jouw intuïtie. Je hoeft niet overal een verklaring voor te hebben. Je lichaam geeft vanzelf al aan wat goed voor jou is. En intuïtie, we hebben het allemaal!

Als je moe, geprikkeld of emoties hebt, is het lastig om bij jouw intuïtie te komen. Als je geen contact kan maken met jouw intuïtie, zou je nooit keuzes maken waar je écht blij van wordt.


Rust in je hoofd Als je contact hebt met jouw intuitie, kan je sneller en betere keuzes maken. Hiervoor heb je rust in je hoofd nodig. Als je onderstaande tips kunnen jou helpen voor meer rust in jouw hoofd.


1. Zoek de stilte op In de rust vind je de rust om te luisteren wat jouw intuïtie jou te melden heeft. Je schakelt je hoofd even letterlijk uit. Ga bijvoorbeeld eens lekker wandelen, buitenlucht zorgt er vaak voor dat jouw gedachtes even uit je hoofd waaien. Maar doe dit dan wel zonder afleiding, dus je smartphone laat je thuis of in je zak.


2. Ontspan op tijd Je hoofd kan niet altijd ‘aan’ staan. Je hebt rust nodig om ruimte te creëren in jouw hoofd. Geef jezelf eens een sauna en massage cadeau, je hebt het verdient.


3. Doe eens helemaal niets Niets? Ja niets doen is moeilijk he?! Gun jezelf eens een paar keer per dag een pauze van 10 minuten om helemaal niets te doen. Voel hoe het met je gaat, wat gaat er in je om en waar heb je behoefte aan?


Wat ga jij doen om je hoofd wat meer uit te schakelen en te luisteren naar je intuïtie?


Lukt het jou met deze tips nog steeds niet om écht rust te krijgen in je hoofd of te komen tot een keuze? Waarschijnlijk zitten er bij jou nog een aantal saboteurs in de weg. Die zorgen ervoor dat je geen rust krijgt. In mijn e-book van ‘overleven’ naar écht leven staan de oorzaken omschreven waardoor jij geen rust kan vinden. Met de tips en handvatten uit het e-book lukt het hopelijk jou wel om tot rust en een keuze te komen. Je kan het e-book hier downloaden.


46 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Twijfel je of mijn coaching en/of massages voor jou geschikt zijn of heb je een vraag of opmerking?  Laat het me weten en ik neem z.s.m contact met je op.

Contact

Coachpraktijk Leonie

Eerbeekseweg 21

7371 CB Loenen (Gelderland)
 

info@coachpraktijkleonie.nl

Tel: 06-12164672

KVK: 71232451

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Naam *

Email *

Telefoon *

Onderwerp

Bericht *