Zoeken

Vijf gouden tips om ervoor te zorgen dat dit jaar jouw goede voornemens wel worden waargemaakt


Nee, ik heb nu nog vakantie volgende week begin ik echt. Ik ben nu veel te moe, te druk en heb geen zin, morgen begin ik echt. En dan ben je eindelijk begonnen, denk je bij jezelf waar ben ik aan begonnen? Waarom wilde ik dit zo graag, wat doe ik mezelf aan? Hoe zorg je er nou voor dat er nu wel verandering komt en jij dit jaar wel jouw goede voornemens behaald? In deze blog geef ik je 5 gouden tips hoe jij er dit jaar wel voor kan zorgen dat jouw goede voornemens worden waargemaakt. Met deze tips krijg jij handvaten om van 2019 echt een gelukkig jaar te maken met veel liefde, geluk en gezondheid.

Tip 1: Herken je smoesjes Het is bekend dat de meeste goede voornemens de eerste week al sneuvelen vanwege allerlei smoesjes. Er zijn zoveel redenen te bedenken om iets niet te doen. Je kent het vast wel. Het is teveel gedoe, je heb geen zin of geen tijd. Jouw smoesjes zorgen ervoor zorgen dat je dingen uitstelt. Het zijn je belemmerende gedachten die je tegenhouden te doen wat je echt wilt. Welke smoesjes gebruik jij om niet in actie te komen?


Tip 2: Leg de lat niet te hoog Veel mensen hebben het idee dat bij een nieuw jaar hun leven ineens drastisch moet veranderen. Iedereen wil volledig het roer omgooien en stelt ineens torenhoge eisen aan zichzelf. Het moet natuurlijk wel perfect en je wilt je doel halen. Grote kans dat je niet aan je eigen eisen kunt voldoen doordat je te hoge verwachtingen hebt. Je bent hierdoor teleurgesteld in jezelf en weg goede voornemen. Stel voor jezelf kleine en meetbare doelen en begin met concrete kleine acties richting jouw doel. Bijvoorbeeld: ik ga elke dag minimaal een half uur wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Welke eerste kleine stap kan jij vandaag zetten richting jouw goede voornemen?


Tip 3: Laat je niet meeslepen door anderen Jijzelf, maar ook jouw omgeving heeft even tijd nodig om te wennen aan jouw nieuwe gewoontes. In jouw leefomgeving wordt je constant getest of je het echt wel wil. Constant zijn er verleidingen, neem je wel of geen gebakje, ga je wel of niet sporten? Je hebt altijd een keuze hierin maar, doe je het écht voor jezelf of meer voor je omgeving? Sta jezelf wel achter jouw goede voornemen? Als je merkt dat je jezelf laat overhalen door een ander, vraag jezelf eens af waarom je zo gevoelig ben voor de mening van een ander en waarom kies je uiteindelijk niet voor jezelf, voor jouw doel? Zet jezelf eens op de eerste plek!


Tip 4: Ken je verlangen, wat wil je nou echt? Om de kans van slagen van jouw goede voornemens te vergroten is het goed om eens na te gaan wat je nou echt wilt. Wat vindt je nou echt belangrijk? Een goed voornemen zegt altijd iets over wat jij belangrijk vindt. Kom in actie en richt je eens op wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt. Bijvoorbeeld: Niet, ik wil niet meer zoveel werken want dat levert alleen maar stress op. Wel, ik wil meer tijd besteden aan mijn gezin want die zijn voor mij het belangrijkste en zorgt voor liefde en ontspanning. Zie vervolgens jouw verlangen voor je en maak voor jezelf een helder beeld met de stappen die jij kunt gaan zetten naar jouw verlangen.


Tip 5: Kom in actie Goede voornemens zijn meestal niet gerealiseerd binnen een week of een maand. Het vraagt tijd en aandacht. Maar je hoeft niet geweldig te zijn om te beginnen, maar je moet wel beginnen om geweldig te kunnen zijn. Een mooi Quote van Omdenken. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd hebt is ook zo leuke. Maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Zorg ervoor dat je zelfkennis krijgt, je smoesjes kent, je verlangens en doelen duidelijk zijn. Geef jezelf de tijd om dit te ontdekken, veranderen is nou helaas niet zo makkelijk. En het helemaal zelf doen maakt het nog eens extra moeilijk. Om het voor jou gemakkelijker te maken, heb ik een nieuwjaar actie voor jou, wat ervoor gaat zorgen dat je dit jaar jouw goede voornemens wel eens haalt.


Hiermee lukt het halen van jouw goede voornemens wel Het is toch frustrerend dat je elk jaar hetzelfde goede voornemen hebt? Waarom lukt het nou steeds niet? Zorg ervoor dat 2019 voor jou een mooi jaar wordt, waarin je echt gelukkig mag zijn. Zet de eerste stap en boek een (her)ontdek je plek coach sessie. Dit is een 1,5 uur durende individuele coachsessie waarin je inzicht krijgt waarom jouw goede voornemens nooit lukken. Je ziet weer mogelijkheden en kan gelijk stappen zetten in de richting naar jouw goede voornemen. Ga voor een positieve toekomst met meer rust, voldoening en verbinding. Zodat jij je weer gelukkig voelt en enthousiast het nieuwe jaar in kan gaan.


Wordt 2019 dan écht jouw jaar?


Ik zou zeggen ga ervoor, zie ik je binnenkort?

Kom in actie en zet jouw eerste stap, klik hier voor meer informatie over de (her)ontdek jouw plek sessie en kies voor het leven waar jij gelukkig van wordt.

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven