Zoeken

Van veilig maar ongelukkig naar een gelukkige toekomst


Wat kies jij?


Veilig maar ongelukkig Een tijdje geleden heb je iets ergs meegemaakt, je leven staat voor je gevoel nog steeds op z’n kop. Je doet je best om jezelf en je gezin staande te houden en ondertussen probeer je ook nog je werk goed te doen. Voor de buitenwereld heb je een masker op, want die hoeven niet te zien hoe het echt met je gaat. En al helemaal niet te vragen hoe het met je gaat. Je hebt helemaal geen zin in emoties. Er is ook helemaal geen tijd om daarbij stil te staan, want het leven gaat gewoon door. Hup, schouders eronder en weer door gaan!

Maar ondertussen ben je steeds vaker moe, chagrijniger en leuke dingen ondernemen? Je moet er niet aan denken. Diep van binnen weet je dat je niet gelukkig bent en dat het eigenlijk zo niet verder kan. Doorgaan op de oude weg kan eigenlijk niet meer, maar hoe dan verder? Veranderen? Nou, liever niet.


Bang voor het onbekende Ook al is je huidige situatie momenteel verre van ideaal, je weet wat je nu hebt. Je raakt ook wel weer aan de situatie gewend, redt het allemaal wel. Je hebt je draai gevonden en vind het wel even prima zo; even geen verassingen meer.

Da’s niet zo gek hoor. De meeste mensen vinden nieuwe dingen aangaan over het algemeen erg spannend. Het is een beetje als een oude bank. Je hebt ‘m al jaren en hij zit heerlijk. Maar eigenlijk vind je de stijl niet meer leuk, is ie gewoon versleten en de kleur vind je ook niet meer zo mooi.

Maar ja, een nieuwe kopen stel je telkens uit want hij zit zo lekker, je hebt er zoveel goede herinneringen aan, hij hoort gewoon bij je en tsja een nieuwe bank kost ook veel geld. Voor je het weet ben je weer een jaar verder. Terwijl je je eigenlijk doodergert aan die bank.


Van oud en vertrouwd naar iets nieuws Zo gaat het vaak ook bij een relatie, baan of een bepaalde levensstijl. Ook al voelt het niet goed, het voelt wel vertrouwd. Dat is veilig en makkelijk.

Maar wat als je wel zou willen dat er iets verandert? Je alleen wordt tegengehouden omdat je geen idee hebt hoe je dat moet bereiken? Het onmogelijk lijkt en je het idee hebt dat verandering enorm veel energie kost. Die je niet hebt.


Je leven over 5 jaar? Als je op dezelfde manier doorleeft zoals je nu doet, hoe ziet jouw leven en dat van je gezin er dan over een jaar uit? En over 5 jaar? Over 10 of 20 jaar? Wat voor invloed heeft jouw manier van leven op niet alleen jouw gezondheid, maar ook je relaties en je werk? Wat kost het jou als je op deze manier door blijft leven? Niet alleen financieel, maar nog belangrijker: qua gezondheid en relaties?

Gedaan? En, is het de moeite waard om door te blijven gaan op de oude weg? Of zou er iets moeten veranderen?

Zo ja: Hoe zou je willen dat je toekomst eruitziet? Probeer dat eens voor je te zien. Alles is mogelijk, niks is te gek. Voor welk plaatje kies jij? Het veilige, oude en vertrouwde maar ongelukkige leventje? Of die van de onbekende weg maar met een nieuwe gelukkige toekomst? Je hebt altijd een keuze!


Hulp bij je zoektocht

Kies jij ervoor om het leven te leiden waar je echt gelukkig van wordt? Maar weet je niet hoe en zou je daar graag hulp bij krijgen? Boek een Ontdek Je Plek Coach Sessie. Tijdens deze 1,5 uur durende, individuele, coachingsessie:

1. Krijg je inzicht waarom het je niet lukt om je leven te veranderen.

2. Zie je weer mogelijkheden voor een nieuwe en gelukkige toekomst .

3. Kan je daardoor gelijk stappen zetten om daar te komen .


Gun jezelf een gelukkige toekomst met de Ontdek je Plek Coach Sessie! In de maand Januari kan dit ook nog eens extra voordelig.


Liefs, Leonie

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Twijfel je of mijn coaching en/of massages voor jou geschikt zijn of heb je een vraag of opmerking?  Laat het me weten en ik neem z.s.m contact met je op.

Contact

Coachpraktijk Leonie

Eerbeekseweg 21

7371 CB Loenen (Gelderland)
 

info@coachpraktijkleonie.nl

Tel: 06-12164672

KVK: 71232451

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Naam *

Email *

Telefoon *

Onderwerp

Bericht *