Zoeken

Van bijna scheiding naar gelukkigste relatie ooit

Jij hebt recent een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en momenteel loopt het niet lekker in jouw relatie. Er zijn spanningen waardoor jullie niet altijd aardig zijn tegen elkaar, soms maken jullie zelfs ruzie. Juist in deze moeilijke tijd kan je wel wat steun van je partner gebruiken. De spanningen in jouw relatie kan je er nu echt niet bij hebben. Je raakt voor je gevoel steeds verder van elkaar verwijderd terwijl je elkaar juist nu hard nodig hebt. Wat gebeurt er nu tussen jullie? Hoe zorg je ervoor dat het weer leuk wordt samen?

Jullie relatie voor die tijd Hoe jullie samen de periode na een ingrijpende gebeurtenis doorkomen is afhankelijk van hoe jullie relatie voor die tijd was. Hoe gingen jullie met elkaar om? Werd er gecommuniceerd? Hoe was de rolverdeling? Misschien zijn dit vragen waar je niet snel bij stil staat maar, het zegt wel iets over jullie als partners. Jullie vullen elkaar op een bepaalde manier aan en hebben patronen aangeleerd. Een ingrijpende gebeurtenis kan dit patroon ineens helemaal door de war gooien. Zo veranderde mijn rol in van alleen partner naar ook mantelzorger en later moeder. Een extra zwaar takenpakket kreeg ik er in korte tijd bij. Maar dat het ‘te zwaar’ was, dat liet ik aan niemand zien.

Het had ook uit kunnen lopen op een scheiding Een week voor het ongeval stond onze relatie er nog heel anders voor. Mijn man gaf aan dat hij op deze manier niet meer verder wilde. We zaten in een sleur en hadden weinig oog voor elkaar en communiceren, daar deden wij niet aan. Deze boodschap hakte er dan bij mij ook behoorlijk in. Wat mij betreft was dit al genoeg een eye-opener. Ik ging die week al dingen anders doen maar toen gebeurde het ongeluk. Ik was mijn man in een week tijd bijna letterlijk en figuurlijk ‘kwijt’ geraakt.

Onze redding Onze ingrijpende gebeurtenis, het ongeval, heeft ervoor gezorgd dat we allebei letterlijk stil moesten staan. Het kon zo niet verder. Een ingrijpende gebeurtenis zorgt ervoor dat je in de overleef stand blijft maar dan vaak nog tien keer zo erg. Jullie hebben beiden een eigen worsteling om zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen te komen. Jullie gaan beiden op je eigen manier met alles om en hebben dan ook allebei een overleef modus. Het is daarom heel normaal dat het even wat minder gaat in je relatie. Je hebt je handen al vol aan jezelf, je bent aan het ‘overleven’’. Je wilt zo goed mogelijk deze moeilijke periode doorkomen.

Ik ging vanuit mijn overleefmodus extra hard werken omdat ik het 'goed' wilde doen voor mijn man. Achteraf was ik bang om hem kwijt te raken. Leven vanuit deze 'overleefmodus', heeft ervoor gezorgd dat ik letterlijk instortte. Pas toen heb ik zelf hulp gezocht kwam er vooruitgang. Een coach heeft ervoor gezorgd dat ik mijn overlevingsstrategie duidelijk werd. Ik ging namelijk steeds harder werken en vluchten als ik niet tevreden was. Ik trok mijzelf terug en communiceren deed ik liever niet. Met als gevolg dat ik langzaam van mijn partner verwijderde. Tijdens mijn coachtraject kwamen er inzichten over mijzelf maar ook van de patronen in mijn relatie. Ineens zag ik wat er gebeurde tussen ons en hoe we dit konden doorbreken.

Gouden tip éen ding wil ik je echt meegeven: Blijf communiceren. Juist in deze moeilijke tijd is het belangrijk van elkaar om te weten wat er in elkaar om gaat. Alleen dan kan je elkaar steunen en heb je het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Was praten voor de ingrijpende gebeurtenis ook al niet jullie sterkste kant? Zoek dan hulp want praten kan je redding zijn.

Hoe jij jouw relatie sterker kunt maken Herken je de spanningen in jullie relatie? Is jullie relatie erg veranderd na de ingrijpende gebeurtenis? Weet je wat er bij je partner om gaat? Dit zijn belangrijke vragen om van elkaar te weten. Ik werd laatst benaderd door een stel die na een ingrijpende gebeurtenis ook op het punt stonden om uit elkaar te gaan. Ze zagen mij als redding en vroegen of ik aan relatietherapie deed. Nee, ik ben (gelukkig) geen relatie therapeut maar ik zie wel heel vaak dat relatieproblemen ontstaan door individuele worstelingen. Uiteindelijk hebben ze beiden apart een (her)ontdek je plek sessie bij mij gevolgd. Tijdens deze sessie werd duidelijk waarom ze beiden het gevoel hadden er alleen voor te staan en waardoor communicatie moeilijk was. De oplossingen ontstonden ook direct. Inmiddels heb ik vernomen dat ze weer opnieuw verliefd zijn, zo mooi om te zien.

“ik heb het licht weer gezien, ik zie nu wat ik kan doen om mijn relatie te redden. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar, ik ben zo blij dat ik gegaan ben. Hier kan ik wat mee’’.

Zoveel liefde voor elkaar En nu, ik voel zoveel liefde voor mijn man. Het is allemaal echt niet leuk wat er gebeurd is maar wij hebben elkaar juist weer terug gevonden. En dat is toch veel fijner dan het meemaken van een scheiding en alleen verder door het leven gaan.

Wil jij ook liever een gelukkigere relatie dan een scheiding? Maak voor jezelf helder wat bij jou en tussen jullie speelt en reserveer dan een (her)ontdek je plek coachsessie.

.

79 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Twijfel je of mijn coaching en/of massages voor jou geschikt zijn of heb je een vraag of opmerking?  Laat het me weten en ik neem z.s.m contact met je op.

Contact

Coachpraktijk Leonie

Eerbeekseweg 21

7371 CB Loenen (Gelderland)
 

info@coachpraktijkleonie.nl

Tel: 06-12164672

KVK: 71232451

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Naam *

Email *

Telefoon *

Onderwerp

Bericht *