Zoeken

Tijd voor jezelf de oplossing?

Iedereen zegt dat ik meer tijd voor mijzelf nodig heb. Dan heb ik wat afleiding en kan ik opladen zodat ik er weer tegen aan kan. "Ja, tijd voor jezelf is zeker belangrijk als je partner NAH heeft zodat je ook nog een eigen leven hebt. Maar , wat doe je dan allemaal voor jezelf?'' vraag ik. Nou ik doe haken, breien, lezen, ga wandelen en doe uitstapjes met vriendinnen. Zo, dat is nogal wat, zoveel dingen doe ik niet eens voor mijzelf zeg ik. Dus eigenlijk heb je genoeg tijd voor jezelf, dat is dus het probleem niet. Ja, eigenlijk wel maar ja, wat dan wel? Waarom voel ik me dan niet fijn thuis en heb ik steeds het gevoel dat ik het huis uit moet en ruimte nodig heb voor mijzelf?


Hoe is het met jouw accu?

Het klinkt heel makkelijk en logisch dat als je er doorheen zit dat je meer rust en ruimte voor jezelf nodig hebt. Je kan even opladen en hoppa, je kan er weer tegen aan. Ja, voor heel even want daarna is jouw accu ook weer leeg. En dat heeft ook weer impact op je relatie want, jouw partner heeft waarschijnlijk door zijn NAH ook heel snel een lege accu. En ik weet niet hoe het bij jou gaat maar als ik dan ook een lege accu heb, kan ik ook niks aan mijn hoofd hebben. Je kan je wel voorstellen dat we dan allebei snel geïrriteerd zijn en het niet heel bevorderlijk is voor de sfeer thuis....Tja, ik vind het gewoon ook niet meer leuk om samen met hem te zijn. Wat moet ik nu met mijn relatie?


Woede uitbarstingen

Deze vrouw gaf aan dat ze zo moe is door alle woede uitbarstingen van haar partner. Het maakt mij verdrietig en zo wil ik het niet. Ik heb ook genoeg tijd voor mijzelf maar, als hij zo woede uitbarsting heeft dan word ik zo onzeker van mijzelf. Hij zegt dan ook dat het allemaal aan mij ligt. En dat terwijl ik zo mijn best doe om voor hem te zorgen, ik mis zijn waardering naar mij toe. Ik weet het echt even niet meer. ..... het is zo lastig.


Wat is er dan lastig? vraag ik. Je maakt het jezelf onnodig lastig. Je denkt dat je meer tijd voor jezelf nodig hebt en vlucht eigenlijk het huis uit doordat, je bang bent voor de woede uitbarstingen want, dan voel je je onzeker. Ja klopt, ik ben gewoon bang dat hij weer een woede uitbarsting krijgt en ik kan mijzelf thuis niet ontspannen. Hij vindt het ook niet leuk als ik weg ga, ik krijg het gevoel dat ik het nooit goed doe.

Doe je het ook niet goed dan? Volgens mij doe je hartstikke goed je best en meer dan dat zelfs, je doet het super zeg ik. Ja, dat weet ik ook wel maar zo voelt het niet.


Neem niet elke tip zomaar aan

Precies en daar zit vaak het verschil, je weet dat het niet zo is maar toch voelt het anders. En je wilt het ook graag anders en daarom neem je elke tip van iedereen maar aan. Zo dacht jij ook dat meer tijd voor jezelf de oplossing is maar ondertussen is er nog niks veranderd en wordt de situatie alleen maar erger. Samen zijn we gaan kijken naar de echte oplossing. We kwamen erachter waarom de relatie niet lekker loopt, waardoor ze steeds het huis uit wilde en zichzelf onzeker bleef voelen. Uiteindelijk kwam ze zelf met haar gouden tip om meer rust en een leukere relatie te krijgen.


Al vlak na onze eerste coach sessie stuurde ze mij een bericht:

" Leonie, ik weet niet wat er gebeurd is maar we hebben het ineens zo gezellig samen. De sfeer is nu al anders en ik heb geen eens meer de behoefte om het huis uit te gaan en meer tijd met mijzelf te hebben. Dank je wel''


Ik zie zoveel mensen zoeken naar een passende oplossing en proberen elke tip die ze van iedereen krijgen uit. Doordat je zo middenin de situatie zit en door alle stress voel je niet meer wat voor jou de echte oplossing is. En de oorzaak en oplossing is voor iedereen ook verschillend. Ik kijk daarom met alle liefde met jou mee naar jouw persoonlijke situatie.

In een GRATIS INZICHT GESPREK kom jij erachter waarom het bij jou niet gaat zoals jij zal willen. Samen kijken we wat jij nodig hebt om weer rust en gezelligheid te ervaren zodat, jij weer energie krijgt en ook jouw relatie verbetert.


Benieuwd naar jouw oplossing? Bespaar jezelf een hoop tijd en frustratie en plan hier een GRATIS INZICHT GESPREK zodat jij weer rust ervaart en jouw relatie verbetert.
33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven