Zoeken

Ontdek de kortste weg naar geluk

Bijgewerkt: 29 dec 2018


Het voelen van dankbaarheid is misschien wel mijn mooiste kerst cadeau. Ik besef me tijdens de kerstdagen maar al te goed hoe blij en dankbaar ik ben met alle lieve mensen om mij heen. Het zorgt ervoor dat ik mij elke dag gelukkig voel. Maar hoe kan je nou dankbaarheid voelen als er iets ingrijpend in je leven heeft plaats gevonden en je hele leven overhoop ligt?


Het leven is niet vanzelfsprekend

Vijf jaar geleden was de kerst voor mij heel anders. Ik bracht deze alleen in het ziekenhuis door, naast het bed van mijn man die in coma lag. Niet wetende of we ooit nog een kerst samen mogen vieren.....

Elke dag ben ik dankbaar dat dit gelukkig wel zo mag zijn, ook al loopt ons leven nu niet zoals we van tevoren gedacht hadden. We zijn wel gelukkig en dankbaar dat we elkaar hebben en ook samen een gezin mogen stichten. Ik ben dankbaar voor zowel de fijne als vervelende gebeurtenissen in mijn leven.


Dankbaarheid voelen is niet makkelijk maar wel fijn

Het voelen van dankbaarheid is niet altijd even makkelijk. Bij mij heeft het ook een hele tijd geduurd voordat ik dankbaar kon zijn, zeker zo rond de kerstdagen. Dan werd ik toch steeds weer herinnert aan de nare periode in het ziekenhuis. Wat nou dankbaarheid, ik werd herinnert aan één grote ellende die rond de kerstperiode even extra naar boven kwam. Ik had voor mijn gevoel niks om dankbaar en gelukkig voor te zijn.


De ommekeer

Dankbaarheid is een positief gevoel. Je voelt je dankbaar als je iets hebt ontvangen wat je niet als vanzelfsprekend ervaart. Ik heb tijdens de kerstdagen mijn dankbaarheid geuit naar mijn familie. Ik ben dankbaar en super blij dat ik iedereen nog in goede gezondheid bij mij mag hebben. Dit beeld had vijf jaar geleden ook zomaar ineens heel anders kunnen zijn. Nu besef ik hoeveel geluk we eigenlijk hebben gehad. Ik zie wat we nog wel hebben in plaats van wat er allemaal niet meer is. Het is wel iets wat bij mij moest groeien. Ik heb geleerd om dankbaar te mogen zijn door anders naar de situatie te kijken. Genieten van de kleine dingen. En ik kan je vertellen, dat heeft mij ontzettend veel gebracht waardoor ik mij nu steeds gelukkiger ga voelen!


Automatische piloot

We leven vaak op de automatische piloot en hierdoor zijn we al snel ontevreden of ondankbaar. We doen allemaal ons ding en zijn druk, druk, druk. Tegenwoordig vinden we het allemaal maar gewoon dat we:

- gezond zijn;

- dat we werk hebben;

- dat we kinderen mogen hebben en deze ook nog groot mogen zien worden;

- een dak boven ons hoofd hebben;

- zoveel geld hebben te besteden aan luxe, zoals uit eten gaan. (hoe vaak doe jij dat wel niet?)


We leven door de dag zonder eens bewust stil te staan. Loop jouw dag van vandaag nog eens langs, waar ben jij allemaal dankbaar voor?


Je behoeftes vervullen je dankbaarheid

Misschien zijn er in jouw leven ook wel dingen gebeurd die erg moeilijk en verdrietig voor je zijn. Waarom moet mij dit gebeuren? Hoe moet ik nu verder? Je leven gaat door maar, hoezo zou ik dankbaar zijn voor dit leven nu alles anders is? Logisch dat dit allemaal door je heen gaat maar, ga voor jezelf eens na waar jij momenteel echt behoefte aan hebt om je beter te voelen. Als je behoeftes vervuld zijn, levert dit een positief gevoel op zoals dankbaarheid of tevreden zijn.

Wat zou jij niet kunnen missen? Ben jij je bewust wat er momenteel in jouw leven ontbreekt? Waar heb jij op dit moment behoefte aan? Als jij jouw leven kunt zien zoals je hem wilt zien, zul je dankbaarheid ervaren. Je zult meer van het leven genieten en gelukkiger zijn. Je ervaart meer rust, voldoening en verbinding met jezelf en de mensen om je heen. Als dank een cadeau voor jou

Ik ben erg dankbaar voor jou, dat jij trouw mijn blog leest. Dat ik jou inspiratie kan geven om zo jou gelukkiger door het leven te gaan. Om jouw geluksgevoel nog verder te verhogen heb ik voor jou een UNIEK CADEAU. Ik waardeer jouw vertrouwen enorm en doe graag iets terug. Speciaal voor jou maak ik tijd voor een gratis coach call van max. 45 minuten. Praten helpt en geeft je inzicht. Deze coach call is geheel vrijblijvend en zitten geen kleine lettertjes achter. Hiermee uit ik mijn dankbaarheid naar jou. Kies voor jouw geluk, neem mijn cadeau in ontvangst en bel mij op 06-12164672. Mailen mag ook: info@coachpraktijkleonie.nl10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven