Zoeken

Niet loslaten maar anders vasthouden brengt jou verder na een ingrijpende gebeurtenis.

Als je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt, denk aan een overlijden, ongeval of ziekte in de familie of een echtscheiding, dan verander jij als mens. Dat doet iets met jou, er komen van allerlei emoties naar boven. Soms is het fijn dat deze emoties er zijn maar in sommige momenten stop je ze liever in de ijskast. Ik zeg altijd dat het ongeval van mijn man waardoor hij hersenletsel op liep een breuk is in onze levenslijn. Er is een Leonie van voor het ongeval en er is een nieuwe ontstaan. En welke zie ik dan liever? Ja toch wel die nieuwe, ook is het echt een verschrikkelijke periode geweest. Het is echt niet leuk wat er allemaal gebeurd is maar de ingrijpende gebeurtenissen hebben mij wel gemaakt hoe ik nu ben. Rustiger/relaxter, sterker en vol zelfvertrouwen. Hoe ik dat heb gedaan? Ik heb hetgeen wat er gebeurd is niet losgelaten maar anders vastgehouden.


Niet loslaten maar anders vasthouden Het liefste wil je de ingrijpende gebeurtenis vergeten en weer doorgaan met jouw leven. Echter, de ingrijpende gebeurtenis kan je niet loslaten, het is een onderdeel van jou leven. Het hoort bij jou en het maakt jou tot wie jij nu bent. Je kan het daardoor niet loslaten, je zou het anders moeten leren vasthouden. Vasthouden op een manier zodat jij geen chaos en onzekerheid meer ervaart. Vasthouden op een manier die bij jou past zodat je weer mogelijkheden ziet en weer in alle rust verder kunt bouwen aan een nieuw plaatje naar een gelukkige toekomst.

Sprekend jezelf

Vanochtend had ik een workshop met een imagocoach over ‘sprekend jezelf zijn’. Hieruit kwam naar voren dat een bepaalde fase in jouw leven invloed heeft op jouw kleding en dus ook uitstraling. Zo is zwart een kleur van rouw en kwam ik erachter dat kleding en uitstraling veel over iemand zegt dan ik in eerste instantie dacht. Hoe jij je van binnen voelt, zo straal jij ook jezelf uit naar de buitenwereld. Of doe jij jezelf stiekem naar de buitenwereld beter voor dan dat het is? Want, hiermee wil je voorkomen dat ze zien dat het van binnen eigenlijk helemaal niet zo goed met jou gaat? En als ze dan een complimentje geven dat je er leuk uit ziet, dan is jouw dag helemaal weer goed. Want Yes, weer iemand die het niet in de gaten heeft. Dit helpt jou om jouw emoties te onderdrukken.


In hoeverre ben jij na de ingrijpende gebeurtenis nog echt jezelf? Het is helemaal niet erg als je even niet meer weet hoe je verder moet. Dat je het gevoel hebt dat je aan het overleven bent en dat je emoties hebt die je niet kunt plaatsen of waarvan je niet weet wat je ermee aan moet. Een ingrijpende gebeurtenis doet iets met je. Mocht dit niet zo zijn dan ben ik heel benieuwd hoe jij dat doet en wil ik je graag spreken;)


Ja, je kan natuurlijk net doen alsof het jou niks doet. Dat heb ik ook gedaan hoor, ik kon voor mij gevoel ook niet anders. Mijn man deed immers alsof hij nog gewoon de ‘oude’ was terwijl ik allang zag dat het niet meer het geval was. Ik kon voor mijn gevoel ook niet anders dan alle ballen thuis en op het werk hoog houden. Totdat ik op een gegeven moment letterlijk instortte, ik was zo moe ik kon niet meer. Op dezelfde manier doorleven als voor het ongeval, dat werkte niet meer voor mij. Ik hield het zo niet vol en paste niet meer bij de nieuwe situatie. Maar ja, wat dan wel? Hoe moet ik het dan doen zodat, ik het wel volhoudt?


De zoektocht naar de nieuwe Leonie

Ik ben een coachtraject gestart en langzaam aan kwam de nieuwe Leonie in beeld. Een Leonie waar ik mij veel fijner bij voel. Mensen uit mijn omgeving zeggen altijd dat ik veranderd ben door de ingrijpende gebeurtenis. Ik zeg dan:’’ik ben niet veranderd, ik ben meer mijzelf geworden. Ik ben meegegroeid naar de nieuwe situatie in plaats van dat ik er in ben blijven hangen. Ik heb de ingrijpende gebeurtenissen niet losgelaten maar anders leren vasthouden. Nu kan ik in de nieuwe situatie verder en zie ik weer mogelijkheden, door het anders vasthouden heb ik nu een gelukkige toekomst.


Hoe jij weer jezelf kunt worden

Wil jij ook na een ingrijpende gebeurtenis weer sprekend jezelf zijn? Zie wat jou op dit moment tegenhoud om het leven te leiden waar jij gelukkig van wordt. Gun jezelf een (her)ontdek je plek sessie en zorg ervoor dat de ingrijpende gebeurtenis jou niet veranderd maar dat je juist jezelf ontdekt. Kom er sterker uit en kies voor een gelukkige toekomst.


In een (her)ontdek je plek sessie zie je wat je nodig hebt om gelukkig te worden. Je kan direct stappen zetten naar een gelukkige toekomst.

Ben jij er klaar voor? Bel mij dan voor een afspraak op 06-12164672.

Of ben je nieuwsgierig wat een (her) ontdek je plek sessie voor jou kan doen? lees er hier alles over.105 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven