Zoeken

Moet jij ook zoveel van jezelf?Je hebt behoefte aan rust maar hoe laat je die batterij weer op?

Bijgewerkt: 9 aug 2018

We hebben allemaal periodes in ons leven waarin we geleefd worden door werk, studie, kinderen of iets anders wat constant energie en aandacht vraagt. Je voelt dat je andere dingen verwaarloost en merkt dat je niet gelukkiger wordt door die drukte. Je To-Do list moet elke dag af zijn, maar aan het eind van de dag heb je nog steeds het gevoel dat je alles maar half hebt gedaan. Je hoofd zit zo vol , je verliest de focus op de dingen die je echt belangrijk vindt en je hebt het gevoel dat je iedereen tekort doet, inclusief jezelf.


Waarom is je to-do lijst altijd zo lang en waarom krijgen we deze nooit af en blijven we bezig?


Tijd te kort...

Tijdgebrek is het gevolg van een druk leven. En dat drukke leven heb je zelf gemaakt. Het is een keuze. Het is het gevolg van de keuzes, omdat jezelf veel dingen wilt, maar ook omdat je doet wat anderen zeggen wat je moet doen omdat het "normaal"is. Je "moet" druk zijn, een volle agenda hebben en alsmaar bezig blijven. Nee, even rusten komt niet in jouw woordenboek voor. En als je wel even zit is er wel een stemmetje in jou die je herinnert aan het volgende op je to-do list. En hop, daar ga je weer. Je blijft in actie terwijl je lijf eigenlijk aangeeft dat je moet rusten. Je negeert je behoefte aan rust en gaat maar door.


Batterij opladen

Druk zijn wordt gezien als belangrijk, maar laten we ontspanning belangrijker maken. In de tijd waar we nu leven is het simpelweg onmogelijk om alles te willen doen en al helemaal om dit ook nog eens allemaal perfect te doen. Wil je wel alles uit je eindeloze to-do list goed uitvoeren? Prima maar, helaas kan je jezelf niet even in het stopcontact doen om even op te laden. Maar waarom ben je alsmaar aan het rennen? Voor wie doe je het eigenlijk? Je bent moe, sneller geïrriteerd en toont vaker dan je lief is ontploffingsgevaar naar je kinderen en partner. Kortom, je geniet veel te weinig van je gezin en alle andere leuke dingen in je leven.


Negeer je je signalen en laad je niet op tijd op, weet ik uit ervaring dat dit kan leiden tot een burn-out. Je wordt op zo moment gedwongen rust te nemen omdat je gewoonweg zo moe bent dat je niet meer kan maar, genieten van het leven doe je niet meer. Belangrijkste dat ik in deze periode heb geleerd is dat druk zijn niet erg is, zolang je maar op tijd kunt terugschakelen en op tijd je rust neemt. Je moet je grens hierin gaan voelen en luisteren naar je behoeftes. Je doet wat jij belangrijk vind in plaats van constant voor een ander te rennen en te zorgen.


Het leven gaat niet alleen maar om werken, werken, werken en druk zijn met alle andere verplichtingen. Soms moet je even opladen om tot jezelf te komen. Het maakt je rustiger en minder gestrest . Als je rust neemt kom je weer meer in verbinding tot jezelf, hierdoor ben je beter in staat om goede keuzes te maken en meer te genieten van het leven en je gezin. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om hulp te vragen maar, uiteindelijk gaat het erom dat jij je fit voelt en lekker in je vel zit. En laten we eerlijk zijn, echt eerlijk. Diep van binnen weet je zelf allang wat wel en niet goed voor je is en waar je behoefte aan hebt. Kies jij voor je rust zodat je weer lekker in je vel zit en kan doen wat je echt belangrijk vindt?


Als je niet voor jezelf zorgt, kun je ook niet goed voor je kinderen zorgen. Daarom heb ik speciaal voor jou een workshop ontwikkelt om samen met je kind lekker te ontspannen en plezier te maken. Even aandacht voor elkaar en de batterij opladen. Lees hier meer over de wellness workshop: ouder-kind massage spelenderwijs. https://www.coachpraktijkleonie.nl/events/ouder-kind-massage-spelenderwijs-6


Of merk je aan jezelf dat even de batterij opladen of een vakantie waarschijnlijk niet genoeg is. Je bent klaar met die eindeloze to-do list en altijd maar 'moeten'. Je wilt daadwerkelijk rust in je hoofd en meer energie voelen in je lijf om te leven en genieten vanuit ontspanning. Zet nu hier jouw eerste stap en vraag een gratis inspiratiesessie aan. https://www.coachpraktijkleonie.nl/gratis-1

118 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven