Zoeken

Even helemaal niks...oei dat is lastig


Als je moe bent, wat doe jij dan? Gewoon doorgaan of uitrusten? Tegenwoordig 'moeten' we van alles van onszelf. Er is altijd wel wat te doen, er lijkt geen einde te komen en uitrusten is er dan ook vaak niet bij. Je kan natuurlijk doorgaan totdat je erbij neervalt maar, dat kan je maar beter voor zijn door op tijd te stoppen. Dat is niet altijd makkelijk, er is een stemmetje in jou die zegt dat je nog even door moet want, anders ben je niet goed genoeg. Pas als het af is mag je rusten. Maar jij kan eigenlijk niet meer, toch luister jij elke keer naar dat stemmetje en ga je maar door. Hoe krijg jij dat stemmetje uit jouw hoofd en krijg jij eindelijk eens echt rust?


Ken jouw Ikken

Ontdek hoe jij in elkaar zit en welke stemmetjes jij regelmatig bij jezelf voorbij hoort komen. De stemmetjes die jou aan het werk zetten of de stem van de innerlijke criticus die jou onzeker maakt door altijd commentaar te hebben op alles wat jij doet. Zo heeft iedereen een heleboel stemmetjes, een soort sub-persoonlijkheden die maken hoe jij op dit moment bent. Deze zijn ontstaan door de dingen die jij in jouw leven allemaal hebben meegemaakt.


Bewuste Ego Besef je goed dat jij die stemmetjes niet bent. Het is jouw bewuste Ego, jouw hoofd die telkens een innerlijke dialoog met jou aangaat. Zou je dat nou wel doen? Kan jij dat wel? Stel je niet aan, ga gewoon door. Een voorbeeld van stemmetjes van jouw bewuste Ego die je wellicht wel herkent. Jouw bewuste Ego herkent de huidige situatie als een eerdere nare ervaring die niet leuk voor jou was. Door deze stemmetjes probeert jouw bewuste Ego ervoor te zorgen dat je deze nare ervaring niet nog een keer beleefd. Het stemmetje beschermt jou als het ware. Maar jij weet natuurlijk ook dat elke ervaring anders is en niet altijd vervelend hoeft te zijn. Maar toch maken die stemmetjes jouw behoorlijk van slag en heb jij geen rust in jouw hoofd.


Jouw nieuw 'Ik'

Als jij je los kunt maken van deze Ikken, ontstaat er een nieuwe 'Ik". De 'Ik' die jij werkelijk bent. De 'Ik' die zich niet meer gek laat maken door alle stemmetjes in zijn hoofd. Een 'Ik" die zijn eigen pad volgt, rust in zijn hoofd heeft en vertrouwd op zijn intuïtie. Je doet alleen nog maar de dingen die goed voor jou zijn en laat je niet meer meeslepen door de mening van anderen. Je weet precies wat je wilt en kan daardoor makkelijker keuzes maken. En het fijnste vind ik nog, weer heerlijk slapen doordat je geen gepieker meer hebt. Met als gevolg dat de vermoeidheid is verdwenen en je meer energie hebt voor leuke dingen. Dingen die jij echt leuk vind want tegen al dat andere kan je nu gerust 'nee' zeggen zonder schuldgevoel. Jij weet wat goed voor jou is, niet de stemmetjes van jouw bewuste Ego.


Welke sub-personen en stemmetjes heb jij allemaal in jouw hoofd? Wat voor invloed hebben deze stemmetjes op jouw leven?


Wil jij nou eens de regie over jouw leven hebben i.p.v dat je telkens geleid wordt door jouw Ikken? Ontdek jouw Ikken in een voordelige Ontdek je plek coachsessie. Hierin wordt direct duidelijk hoe jij en jouw gedrag tot stand komt, zodat je uiteindelijk er zelf voor kunt kiezen om de persoon te worden die jij wilt zijn.

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Twijfel je of mijn coaching en/of massages voor jou geschikt zijn of heb je een vraag of opmerking?  Laat het me weten en ik neem z.s.m contact met je op.

Contact

Coachpraktijk Leonie

Eerbeekseweg 21

7371 CB Loenen (Gelderland)
 

info@coachpraktijkleonie.nl

Tel: 06-12164672

KVK: 71232451

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Naam *

Email *

Telefoon *

Onderwerp

Bericht *