Zoeken

En toen werd het mij allemaal eventjes teveel

Bijgewerkt: 15 mrt 2019


Heb jij het gevoel dat alles momenteel tegelijk komt? Je hebt bijvoorbeeld net een nieuwe baan, kind gekregen, kortom alles goed voor elkaar. Totdat je ineens minder leuk nieuws krijgt, er wordt iemand ziek in de familie, je partner ziet het niet meer zitten of er gebeurd iets anders ergs. Iets wat jij totaal niet zag aankomen, maar toch gebeurd het. Je hebt er geen invloed op. Dit kon jij er eigenlijk helemaal niet bij hebben. Je had je handen nog vol aan alle andere veranderingen van de afgelopen tijd. De weinige energie die je nog hebt besteed je goed, door allerlei praktische zaken te regelen en er te zijn voor de mensen die jou nodig hebben. Maar ergens voel je dat je al op jouw reserve loopt, jouw energie raakt op. Maar wat moet je dan? Opgeven is geen optie. Hoe zorg je ervoor dat jouw accu niet leeg raakt? Jouw energie moet zo snel mogelijk weer worden bijgevuld, zodat je hetgeen kunt doen wat je moet doen.

Negeren zorgt voor erger

Veel mensen moeten van zichzelf sterk zijn, doorgaan tot je echt niet meer kunt. En laten vooral ook niet aan de buitenwereld zien dat het eigenlijk niet goed gaat. Hulp heb je dan ook echt niet nodig. Maar eigenlijk weet je ook niet meer hoe het nu allemaal verder moet. Hoe krijg je weer rust en orde in deze chaos? Zo doorgaan levert alleen maar problemen op. Je wordt er geen vrolijker mens van, je partner en/of kinderen hebben het steeds te verduren. Je reageert alles op hun af. Je relatie raakt in een sleur en als het zo doorgaat, groeien jij en je partner verder uit elkaar. Een scheiding kan en wil je er niet bij hebben, dat kun je jezelf en de kinderen ook niet aan doen. Doorgaan komt jouw gezondheid ook niet ten goede, het lontje word steeds korter. De koek is op, je kan niet meer. Je ziet ook wel dat als je op dezelfde manier doorgaat, dit ten koste gaat van jouw gezondheid. Een burn out ligt op de loer. En dan ben je verder van huis, kan je echt niks meer. Herstel duurt dan vele malen langer.


Trek op tijd aan de rem

Zelf heb ik ook veel veranderingen in korte tijd gehad met daarbij nog twee ingrijpende gebeurtenissen , wat ervoor zorgde dat het mij allemaal teveel werd. Ik negeerde de signalen, ging te lang door en stortte volledig in. En dat terwijl ik een man en klein kind thuis had die intensieve zorg nodig hadden. Een enorm schuldgevoel knaagde er. Waarom kon ik als draaiende motor van het gezin, niet sterk genoeg zijn? Alles lag voor mijn gevoel op mijn schouders, wie zorgt er nu voor hun? Nu loopt thuis alles mis. Ik had ook een enorm schuldgevoel naar mijn werkgever. Ik had door de eerste ingrijpende gebeurtenis al vrijwel niet gewerkt. Vanuit schuldgevoel ben ik vervolgens na de tweede ingrijpende gebeurtenis te snel weer aan het werk gegaan. Ik accepteerde geen hulp, ging vol gas door en gaf mijzelf onvoldoende tijd om te herstellen.

Herken je de signalen

Het herkennen van de signalen is het belangrijkste. Door op tijd aan de rem te trekken, kun je erger voorkomen.


Herken je onderstaande signalen?

- moe;

- gejaagdheid;

- sneller geïrriteerd/chagrijnig zijn;

- chaos in je hoofd;

- piekeren;

- schuldgevoelens


Heb je hier last van en merk je dat het jou belemmert in jouw dagelijks leven? Het kan echt anders, zodat je wel weer in alle rust gelukkig verder kunt leven.


Maar hoe kan het dan anders?

Je wilt graag meer rust en genoeg energie om alles te kunnen blijven doen. Je hebt al van alles geprobeerd maar, het wordt er niet beter van. Elke poging tot verbetering mislukte, gefrustreerd word je ervan. Je weet niet meer waar je het moet zoeken. Je merkt alleen wel, op dezelfde manier doorgaan gaat je alleen nog maar meer ellende geven. Je ziet niet hoe het anders moet omdat het waarschijnlijk al jaren zo gaat. Je zit in een bepaald patroon waar je in vast zit. Een soort vicieuze cirkel waar je niet meer uit komt. Ik weet hoe dit voor jou is, ik herken de patronen, jouw frustratie en onmacht.

Maar ik weet ook dat je met de juiste hulp hieruit kan komen. Ik ben hier zelf het levende bewijs van. Lees het in deze blog met hoe het ergste uit mijn leven iets moois kon worden. Dankzij coaching is mijn leven een stuk relaxter geworden. Ik ben het leven gaan leiden waar ik echt gelukkig van word. Dat gun ik jou ook.


Blijf jij gas geven of trek je nu op tijd aan de handrem?


Lieve groet,


Leonie Olthof-Verkerk Intuitief coach

info@coachpraktijkleonie.nl

06-12164672 www.coachpraktijkleonie.nl

P.s. Ik heb zojuist het e-boek van ‘overleven’ naar écht leven uitgebracht. Dit e-boek staat boordevol tips en inspiratie voor meer rust in jouw leven. Nieuwsgierig? Je kunt hem hier downloaden.

122 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Twijfel je of mijn coaching en/of massages voor jou geschikt zijn of heb je een vraag of opmerking?  Laat het me weten en ik neem z.s.m contact met je op.

Contact

Coachpraktijk Leonie

Eerbeekseweg 21

7371 CB Loenen (Gelderland)
 

info@coachpraktijkleonie.nl

Tel: 06-12164672

KVK: 71232451

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Naam *

Email *

Telefoon *

Onderwerp

Bericht *