Zoeken

De dag waarop ons leven nooit meer hetzelfde was...

Een nieuw leven opbouwen na een ingrijpende gebeurtenis is moeilijk. Zou het niet fijn zijn als je weer rust hebt en verder kunt? In deze blog lees je hoe ik mijn ingrijpende gebeurtenissen heb aangegrepen om het leven te leiden waar ik gelukkig van wordt.


Veel mensen hebben wel een datum die je niet snel vergeet. Voor mij is dat 20-12-2013, de dag waarop ik een telefoontje kreeg van de meldkamer van de politie. Zij vertelde mij dat mijn man Mark tijdens zijn werk als motoragent een ongeluk heeft gehad. Ze vroegen waar ik was want collega’s wilde mij op komen halen en naar het ziekenhuis brengen. Verder vertelde ze mij niets, ik wist niet wat er gebeurd was. Het enige wat er door mij heen ging was: “dit is niet goed”. Ik raakte behoorlijk in paniek. In het ziekenhuis hoorde ik wat er gebeurd was. Mark lag in coma en als hij bij zou komen, met de nadruk op als want de kans was heel klein, dan waren de toekomstscenario’s slecht of slecht. Ik was in mijn gedachte af en toe zelfs al zijn crematie aan het regelen, zat vol met vragen en had geen idee of en hoe onze toekomst eruit zou zien. De beperkingen van Mark (NAH, Niet Aangeboren Hersenletsel) heeft ons leven drastisch veranderd.


Overleven De eerste twee jaar na het ongeval stond in het teken van ‘overleven’. Mark had maar één doel en dat was terug komen op de motor. Hij deed er alles aan om zover te komen, ging daarbij veel teveel over zijn grenzen heen en hij wilde niet inzien dat hij niet meer dezelfde Mark was als voor het ongeval. Ik had dit al gelijk in de gaten maar ik kon niet tot hem doordringen dat ons leven echt heel anders is. Ik moest voor mijn gevoel ook sterk zijn, als ik instortte dan stort het hele gezin in. Maar echt, ik kon niet meer, was zo moe. Maar voor de buitenwereld was er niks aan de hand. Ik zette mijn masker en een grote glimlach op en al mijn emoties gingen de ijskast in.


En alsof dat allemaal nog niet genoeg was… Na een paar jaar dachten we dat het wel weer redelijk ging en we onze kinderwens eindelijk in vervulling konden laten gaan. Het was ons gegund, ik werd zwanger. Maar onze kleine jongen was zo nieuwsgierig naar ons dat hij besloot om 3 maanden (27 weken) eerder dan gepland te komen. De vroeggeboorte hakte er ook wel weer in. Weer een periode met veel zorgen en een lange ziekenhuis periode wat veel stress opleverde.


Van ‘overleven’ naar droomleven Het ongeval is voor mij uiteindelijk een echte eye-opener geweest. Op dezelfde manier doorleven als daarvoor, was geen optie. Dat ging ten koste van mijn gezondheid, relatie en gezin. Ik heb van nature uit een positieve instelling en wilde ervoor zorgen dat we hier samen goed uit komen. Met diverse hulp heb ik voornamelijk door mijn eigen coachtraject meer rust, voldoening en verbinding gevonden. Het is echt niet leuk wat er gebeurd is en elke dag worden we door de beperkingen van Mark zijn NAH er nog elke dag aan herinnert. Ondanks alles heb ik mij nog nooit zo relaxed gevoeld. Ik heb rust in mijn hoofd en kan beter en gemakkelijker keuzes maken die goed voor mij voelen. En, hoewel voor het ongeval de relatie aan een zijden draadje hing, is deze nu sterker dan ooit!

Ik kan weer verder en zie het leven zonnig tegemoet en heb nu een ‘droomleven’ waar ik zonder het ongeval nooit was gekomen. Ik voel me stiekem zelfs wel gelukkiger dan daarvoor.


Ik gun jou ook een droomleven ondanks jouw ingrijpende gebeurtenis. Heb je momenteel nog geen idee hoe je rust krijgt in jouw situatie en kan bouwen aan een nieuw droomleven? Deze ligt dichterbij dan je zelf denkt, een telefoontje kan daar al bij helpen. Worstel je ergens mee? Ik weet hoe frustrerend dat is en help je graag, bel me gerust op

06-12164672. Mailen mag ook: info@coachtpraktijkleonie.nl


Wil jij ook meer rust in jouw leven zodat je weer verder. Klik hier en ontvang regelmatig gratis tips en inspiratie die je meteen kunt toepassen in jouw eigen leven.171 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven