Zoeken

Ben jij een Gever of een Nemer?
Je hebt een groep echte GEVERS en een groep echte NEMERS. Mensen die altijd alles voor een ander geven, soms zelfs ten koste van zichzelf. Of van die mensen die een soort van 'misbruik' maken van iemand zijn goedheid. Zij nemen alleen maar en geven niks terug. Geef jij om te geven of geef jij om te ontvangen? Tja, daar moet je misschien even over nadenken. Wacht ik leg het je verder uit. 

Balans In iedere relatie is het belangrijk dat er een balans is tussen geven en nemen. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat er vroeg of laat problemen komen in de relatie.

Als iemand jou bijvoorbeeld iets geeft, voel je je bijna schuldig als je niks terug geeft. Dit hoeft niet, je mag je schuldig voelen en hoeft niet altijd iets terug te geven. In een gezonde relatie voel je of de balans tussen geven en nemen oké is. De ene keer geef jij iets en de andere keer de ander. 

Onbewuste verwachtingen bij het geven Het wordt pas een probleem als jij iets geeft en stiekem (onbewust) iets terug verwacht. Je geeft om te ontvangen. Je hoopt bijvoorbeeld voldoening, waardering te ontvangen in de vorm van een compliment. Zo kan jij misschien ook wel moeilijk 'NEE' zeggen. Mensen zeggen dan al snel, ohh wat fijn dat je dat voor mij wilt doen. En vervolgens ben je aan het geven terwijl je iets terug verwacht, het bedankje. Voel je hem <<Voornaam>>?

Uitgeput Teveel geven en het hebben van (onbewuste) verwachtingen is erg vermoeiend. Het kan je helemaal uitputten. Hoe vervelend ook, je creëert deze situatie vaak (onbewust) zelf.

Denk eens na, met welke bedoelingen geef jij? Wat wil je daarmee bereiken? Wat zou er gebeuren als jij een keer niet gelijk naar voren springt om jouw hulp aan te bieden? Of wat zou er gebeuren als je wel een keer hulp zult accepteren?

Mijn gift aan de Hersenstichting Afgelopen week heb ik gecollecteerd voor de Hersenstichting. Ik heb middels mijn social media winactie, naast het geld uit de collectebus nog extra geld opgehaald. Ik heb namens Coachpraktijk Leonie maar liefst EUR 88,-gedoneerd.Heb jij meegedaan aan deze actie? Bedankt voor jouw bijdrage.

Ik was zo blij met deze opbrengst, dat ik besloten heb om niet één maar drie(her)ontdek je plek sessies weg te geven. Gewoon omdat het kan en ik weet hoeveel waarde deze sessie voor iemand kan hebben.Ik geef om het geven, zonder verwachtingen. Het doet mij goed om een bijdrage te leveren aan iemands geluk, zonder verwachtingen. De blijde en opgeluchte gezichten die ik na een (her)ontdek je plek sessie zie is voor mij al voldoende om de geven/nemen balans te herstellen!

Wat ik jou te geven heb En dat geven bevalt mij wel. Daarom heb ik besloten om maandelijks iets weg te geven. Ik ga in mijn agenda ruimte maken om maandelijks vier inspiratiesessies weg te geven. Dit is een online of telefonische coachcall van +/- 30 minuten. Tijdens deze call kijken wij samen naar jouw persoonlijke situatie. Dit inspiratiegesprek geeft jouw direct nieuwe inzichten en oplossingen zodat jij weer verder kunt. Dus, loop jij vast en weet je even niet hoe je verder moet?

Reserveer jouw GRATIS plek voor rust en orde in de chaos. Stuur mij een email door deze mail te beantwoorden. Dan plannen we samen een (bel)afspraak voor de inspiratiesessie. Wees er snel bij want, ik kan maar vier gratis sessies weg geven. 

Welk inzicht heb jij nu gekregen <<Voornaam>>? Misschien toch iets meer nemen in plaats van geven? Voel je dat je deze inspiratiesessie nodig hebt? Neem deze dan zonder verplichtingen en verwachtingen van mij aan. Ik geef het je graag. 

Lieve groet,

Leonie Olthof-Verkerk Intuitief Coach | Coaching na een ingrijpende gebeurtenis 06-12164672 www.coachpraktijkleonie.nl

125 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven