Zoeken

Alle ballen in de lucht houden zonder overprikkelt te raken

Is er op dit moment ook veel gaande in jouw leven? Leuke maar ook minder leuke dingen? Je moet met zoveel dingen rekening houden, dat jouw hoofd overvol zit. Hierdoor vergeet je sneller dingen, ben je moe en prikkelbaarder. Je lontje is hierdoor korter en bent daarom sneller chagrijnig en geïrriteerd naar je partner en/of kinderen. Dit wil je eigenlijk niet maar, ergens is het op dit moment allemaal eventjes teveel. Hoe zorg je er nou voor dat je wel alle ballen in de lucht kunt houden zonder overprikkelt te raken?Zoals je weet heeft mijn man hersenletsel en hierdoor is hij snel overprikkeld en moet veel rusten om de dag (leuk) door te kunnen komen. Als mantelzorger en moeder van een klein kind komt er hierdoor meer op mij neer. Ik moet daarom extra zorgen dat ik niet overprikkeld/overbelast raak. Ik gun jou dat niet want een Burn-out is echt niet tof kan ik je vertellen. Daarom geef ik je een aantal van mijn tips om overprikkeling te voorkomen/herstellen.


1. Zorg elke dag voor rust en ‘’verwerkingstijd’’, tijd om alle binnengekomen prikkels die je hebt opgevangen los te laten. Elke dag even een uurtje voor jezelf om even te ontspannen en alle prikkels te verwerken . LET OP: ook kinderen hebben dit nodig na een drukke (school) dag.

2. Heb je een drukke dag of verjaardag gehad? Pak je rust, Zorg ervoor dat je agenda de volgende dag leeg is om te herstellen en te doen waar je zelf zin in hebt.

3. Wees in de herstelmomenten alert op wat je voelt. Wat maakt dat je je gestrest en overprikkeld voelt?

4. Maak jezelf rustig door te focussen op je ademhaling. Adem Rust in en alle Onrust uit.

5. Neem de tijd voor alles wat je doet. Haast is een grote oorzaak van overprikkeling

Wanneer voel jij je overprikkeld?


Wat als je alles even helemaal ‘los’ kan laten en even niks moet? De laatste tip is: ‘Word je bewust van je lichaam’. Een intuïtieve massage geeft rust in je hoofd, leert jou naar je lichaam te luisteren en geeft jou inzicht wat jij op dit moment nodig hebt. Klik hier voor meer info over de intuïtieve massage

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Twijfel je of mijn coaching en/of massages voor jou geschikt zijn of heb je een vraag of opmerking?  Laat het me weten en ik neem z.s.m contact met je op.

Contact

Coachpraktijk Leonie

Eerbeekseweg 21

7371 CB Loenen (Gelderland)
 

info@coachpraktijkleonie.nl

Tel: 06-12164672

KVK: 71232451

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

Naam *

Email *

Telefoon *

Onderwerp

Bericht *