Zoeken

3 Oorzaken waardoor het jou nog niet lukt om 'de draad' weer op te pakken

Je doet flink je best om nadat jouw partner NAH heeft opgelopen om de draad weer op te pakken. Je merkt wel dat alles nu ineens anders is, maar je doet je best. Waarom lukt het dan niet om weer gewoon je ding te doen? Weer lekker te werken, je sociale leven weer oppakken en weer die leuke gezellige persoon te zijn. Je wilt zo graag weer verder maar niks is meer als voorheen. Dit kan te maken hebben met de manier hoe jij op dit moment tegen jouw leven en de NAH van jouw partner aankijkt. Daarom dan ook de 3 mogelijke oorzaken en wat jij kunt doen om wel de draad weer op te kunnen pakken.


1. Slachtofferrol

Geeft jij vaak de NAH van jouw partner 'de schuld' ervan dat jouw leven op zijn kop staat. Hierdoor kan jij ook niet meer jouw leven leven zoals jij dat wilt. Je wijst constant naar iemand anders maar, jij zelf hebt een hele grote invloed op hoe jij met de situatie omgaat.

Accepteren dat dit het 'nieuwe normaal' is. Hoe veel mensen hebben al wel niet tegen je gezegd dat je er maar ' aan moet wennen', het is zoals het is. Wennen doet het nooit want liever had je het anders gezien maar, je kan er zelf wel voor zorgen dat de veranderende situatie draaglijker voor jou is en dat jij ook weer kunt genieten.


Hoe herken je of je in de slachtoffer rol zit?

Je bent echt een 'smoezenkoning(in)', er is altijd wel een excuus te verzinnen waardoor je iets niet kan doen. Ja maar, dat kan niet want het is veel te druk voor mijn partner. Ja maar, ik moet nog zoveel andere dingen doen. Ja maar, dat kan jij niet vanwege de NAH. Je vult heel veel dingen al zelf in. En meestal zit er ook wel een kern van waarheid in maar je sluit zo wel heel veel dingen uit. Als mensen uit jouw omgeving altijd maar een ja, maar horen, gaan ze ook zo dingen voor jullie invullen en vragen ze jullie niet meer. Niet zo gek dat jouw leventje zo wel een stuk saaier wordt en jouw vrienden kring een stuk kleiner? Overal is wel een oplossing voor en vaak is het minder erg dan dat je denkt maar dan moet je wel uit de slachtofferrol stappen...


Je wilt eigenlijk erkenning voor hetgeen jou is overkomen. De hele situatie maakt je verdrietig, je wilt dat het graag anders is en dat mensen jouw begrijpen en ook helpen. Eigenlijk is het een soort schreeuw om aandacht en hulp. Een ander kan dit voor jouw niet oplossen, jij hebt zelf hiervoor de sleutel in handen door de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven. Vraag hulp als jij wilt dat er iets veranderd en jij weer in alle rust wilt genieten van het leven samen met jouw partner met nah.


2.hulpverlenings moe

Je hebt al zoveel geprobeerd om weer grip te krijgen op jouw leven na de NAH van jouw partner. Je hebt vrijwel elke hulpverlener al wel gezien en voor je gevoel heb je weinig resultaat. Je wordt er zo moe van, wanneer gaat het nu wel eens veranderen?

Maar dan kom je ineens iets tegen waarvan je denkt, zou dit dan de oplossing zijn? Je herkent je in alles, en even denk je : ''zou het dan toch mogelijk zijn''?


En toch doe je het niet want je bent al zo vaak teleurgesteld, niks leidde tot het gewenste resultaat. Ik zelf heb ook een hele lange weg met hulpverleners afgelegd voordat ik de juiste tools had om met de veranderende situatie om te gaan. Inmiddels weet ik dat als jij het gevoel hebt dat dit is wat je nodig hebt, je er gewoon voor moet gaan. Alle beetjes helpen en hoe zou jouw leven eruit zien als dit eens wel het gewenste resultaat zou opleveren?


Ben je nog steeds niet tevreden met jouw leven zoals deze nu is? Blijf hulp zoeken maar, wel hulp waarbij je je goed voelt en met mensen waarbij er echt een 'klik' is.


3. Ik weet wat ik moet doen maar waarom lukt het mij niet?

wil wel maar het lukt niet overleefstand.


Je kent het wel die 'goedbedoelde adviezen' van vrienden of misschien heb je wel een aantal hulpverleners gehad die jou vertellen wat je beter wel en wat niet kunt doen? Als ik je 1 tip mag geven, laat anderen niet beslissen over jouw leven. Niemand op deze wereld weet beter wat jij wilt en wat wel en niet voor jouw werkt dan jij zelf. Niemand kan dus voor jou bepalen wat goed voor jou is. Daar zal je zelf achter moeten komen. De goedbedoelde adviezen klinken dan ook vaak als heel logisch maar passen wellicht helemaal niet bij jou of is niet de juiste oplossing voor jouw probleem.


Onbewust houd je bepaalde patronen in stand, je leeft op de automatische piloot.

Je baalt er bijvoorbeeld van dat het jou niet lukt om die goedbedoelde adviezen op te volgen en gaat vervolgens nog beter je best doen om ze uit te voeren. Mensen zeggen bijvoorbeeld dat jij meer moet ontspannen en eens tijd voor jezelf moet nemen. Je merkt zelf ook wel dat je daar nodig aan toe bent maar tja, er ligt nog een mega to-do lijst wat eerst af moet, pas dan is er tijd om te ontspannen. Maar ja, je weet ook wel dat die tijd nooit komt. Je staat constant 'aan' en gaat maar door. Dat altijd maar doorgaan is 'overleven' en zal er uiteindelijk voor zorgen dat jij net zolang doorgaat tot dat je erbij neervalt. En wie moet er dan voor jouw partner en gezin zorgen? Wordt dus bewust van jouw overlevingspatronen, doorbreek ze en kom écht tot rust en ga weer lekker genieten.


Wat is jouw oorzaak waardoor het op dit moment nog niet gaat zoals jij zou willen?


Als jij echt de draad weer op wilt pakken, plan dan een 30 min GRATIS telefonisch Inzichtgesprek. Ik zie gelijk jouw overlevingspatroon, zodat jij weet wat jij kunt doen om eindelijk weer rust in en grip op jouw leven te krijgen.


Spreek ik jou binnenkort? Je kunt hier jouw GRATIS gesprek inplannen.
38 keer bekeken0 reacties